Bike Up!

Családi Sportfesztivál

A BIKE UP! Két keréken a határon át! című, FMP-E/1801/1.1/017 azonosító számú projekt keretében 2019. 08. 24-én egy határon átnyúló Interreg program keretében Debrőd községben a Bike Up! Családi Sportfesztivál valósult meg. Szent László királyunk hagyományának ápolásáról ismert településünkön a résztvevők gasztronómiai kalandozást tehettek a finomabbnál finomabb ételek kóstolásával, megismerkedhettek szlovákiai és magyarországi kerékpáros civil szervezetek működésével és szakmai programjaival. A „Bringasuli” kerékpáros akadálypályán minden bátor jelentkező megmérethette a kerékpáros tudását. A BMX show keretében extrém kerékpáros bemutatónak lehetettek szemtanúi a látogatók és az egész napos jó hangulatról a rendezvény színpadon kulturális zenekarok szórakoztatták a látogatókat.


A projektnek köszönhetően létrejött kiadvány


Zempléni örökségtúra – Kerékpártúra a Hernád-völgyében és Tokaj-Hegyalján

https://drive.google.com/open?id=1YBvffm53HRmvKUPYZzhrV35SWVe2KOAe&usp=sharing

Örökségtúra a Bódva-völgyében, a gótikus úton – Kerékpártúra a Csereháton és Tornavidéken

https://drive.google.com/open?id=1ScpdCc2-_ujzvoprTE8E19b8NSR–PID&usp=sharing


Kerékpáros turisztikai műhelytalálkozó

A Prameň-Forrás-Spring egyesület és Debrőd község szervezésében 2020. február 6-án délután rendeztük meg a kerékpárosturisztikai műhelytalálkozót. A rendezvény célja a Bódva-völgye és Kanyapta-mente aktív turizmusban betöltött helyzetének, lehetőségeinek értékelése, az eddig elért eredmények és a folyamatban lévő kerékpárosbarát fejlesztések, valamint a 2020. év folyamán létrejövő kerékpáros örökségtúra hálózat bemutatása. A rendezvényen országos és nemzetközi kitekintés keretében olyan innovatív aktív turisztikai fejlesztési kezdeményezéseket is bemutattuk, amelyek segítik a kerékpáros turizmus népszerűsítését és fejlesztését a régióban. A műhelytalálkozó további célja volt az együttműködési szándékok feltárása és a párbeszéd erősítése a kerékpáros turizmus fejlesztésében érintett szervezetek, önkormányzatok és a túraszervezéssel foglalkozó civil szervezetek, valamint szolgáltatók között, valamint az egyes ágazati szereplők tapasztalatainak megosztása. A szakmai konferencia az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapjának 1. pályázati felhívás finanszírozása által valósult meg.

https://ma7.sk/tajaink/kerekparos-szakmai-konferenciat-tartottak-debrodon?fbclid=IwAR1_6_0PX84Xv528-o127KZBq9cOb28QAKVI4KUHzvdpqvndaB5ZR74tjFI


2. Kerékpáros turisztikai műhelytalálkozó

A BIKE UP! Két keréken a határon át! című, FMP-E/1801/1.1/017 azonosító számú projekt keretében 2020 február 28-án pénteken Debrődön sor kerül a következő kerékpáros szakmai találkozóra, melynek az első rendezvényhez hasonlóan a régió turisztikai fejlesztése lesz kiemelt témája. A rendezvény meghívója és programja: